Obvinenie falšovateľov alkoholu

14.05.2004 Celý región

Falšovanie a pozmeňovanie kontrolných technických opatrení na označenie tovaru – vznesenie obvinenia:\r\nDňa 13.5.2004 vyšetrovateľ ÚJKP OR PZ v Poprade ...
Falšovanie a pozmeňovanie kontrolných technických opatrení na označenie tovaru – vznesenie obvinenia:
Dňa 13.5.2004 vyšetrovateľ ÚJKP OR PZ v Poprade vzniesol obvinenie pre trestný čin falšovania a pozmeňovania kontrolných technických opatrení na označenie tovaru 37-ročnej žene zo Starej Ľubovne.

Obvinená si zadovážila falšované kontrolné známky na označenie spotrebiteľského balenia liehovín pre daňové účely, ktoré boli falšované doposiaľ nezisteným páchateľom. Tieto falošné kontrolné známky obvinená prechovávala a používala ako pravé pri označovaní naplnených fliaš rôznymi druhmi liehovín v priestoroch istej firmy v Starej Ľubovni. Na mieste bolo zaistených najmenej 80.000 ks falšovaných kontrolných známok a viac ako 25.000 litrov liehoviny, z ktorej časť bola opatrená falšovanými kontrolnými známkami. Pre Slovenskú republiku bola na spotrebnej dani z liehu spôsobená škoda vo výške najmenej 2.000.000, - Sk. Obvinená bola dňa 13.5.2004 vyšetrovateľom ÚJaKP OR PZ v Poprade zadržaná, na druhý deň bola umiestnená v cele policajného zaistenia a bol spracovaný návrh na jej vzatie do väzby. Uvedený prípad vyšetruje ÚJaKP OR PZ Poprad.
 

Vyberte región